Over mij

In mijn persoonlijkheid vind je de strijder, de levensgenieter, de avonturier, de manifestor, de onderzoeker… Delen die voelbaar aanwezig en tegelijkertijd deels verloren en nog niet helemaal teruggevonden zijn.

Dus dat is wat je tegenover je krijgt als je bij mij in coaching komt. De meid die het licht nog niet volledig heeft gezien, de cure nog niet heeft gevonden. Hoogstens er wat glimpen ervan heeft opgevangen in een lange, vruchtbare, maar soms ook ontmoedigende zoektocht. 

Ik werd altijd al bezig gehouden en gegrepen door de waaromvragen. Deze vragen nam ik mee terwijl ik opgroeide in een context die niet voorzag in een bedding om mijn eigen antwoorden te vinden.

In mijn systeem van herkomst werd dat wat geliefd was, opgesloten in een kooitje waarbinnen veel bepaald werd en geen eigen zeggenschap was. Opgroeien in dit systeem en daarna mijn eigen weg vinden, heeft van mij de coach gemaakt die ik vandaag ben.

Ik werk vanuit de volgende principes:

  • Alles is bespreekbaar. Ook taboes. Zeker ook taboes.
  • In ieder mens zit wijsheid die gezien, gehoord en ingezet wil worden.
  • Het versterken van autonomie van het individu of het systeem staat voorop.
  • Een mens ervaart geluk als zijn eigenheid er mag zijn, met alles wat daarbij hoort. 

"Trudy omschrijven in woorden is lastig; je moet haar eigenlijk gewoon beleven."

Susan Dammers


Cv in't kort

  • In 2006 startte ik -na het afronden van de opleiding Social Work- mijn loopbaan in de verslavingszorg. Al snel merkte ik dat ik meer compassie voelde voor de medewerkers dan voor de cliënten. Ik zette het HBO-ontwikkelbeleid op in een grote zorginstelling,  volgende verschillende opleidingen om me te bekwamen tot coach en startte in 2013 mijn coachpraktijk waar ik coaching combineerde met personal training en behandeling van lichamelijke klachten.
  • In 2016 werd ik gegrepen door de Human Being Management-filosofie en bekwaamde me tot HBM-docent. Voor mijzelf was dit levensveranderend en ook mijn coaching kreeg meer diepgang.
  • Al snel voelde ik dat ik nog een stuk context en kennis van mensen en organisaties miste en verdiepte ik me in Deep Democracy en meldde ik me bij het Bert Hellingerinstituur voor de opleiding Systemisch Coachen en Systeemdynamieken in Organisaties. Daarna volgende ik de opleiding Systemisch Adviseren van Siebke Kaat en momenteel studeerde ik in 2024 af bij Hilbrand Westra aan de School voor Systemisch Bewustzijn.
  • Naast een praktijk als existentieel coach, werk ik als organisatieadviseur, teambegeleider en coach binnen verschillende organisaties en heb ik een aanpak ontwikkeld voor een gedegen implementatie van de vertrouwenspersoon. Zie DZVP.nl

Zeeland, water en worstelen

In mei 2024 ben ik afgestudeerd aan de School voor Systemisch Bewustzijn (SSB),  op het onderwerp 'De fenomenologie van de worsteling'.  Hieronder een stukje uit het voorwoord van de paper die ik daarvoor geschreven heb:

𝙄𝙣 1953 π™¬π™€π™§π™¨π™©π™šπ™‘π™™π™š π™’π™žπ™Ÿπ™£ 𝙀π™₯𝙖 π™©π™šπ™œπ™šπ™£ π™π™šπ™© π™¬π™–π™©π™šπ™§ 𝙀𝙒 π™’π™žπ™Ÿπ™£ 𝙀𝙒𝙖, π™’π™šπ™© π™žπ™£ 𝙝𝙖𝙖𝙧 𝙗π™ͺπ™žπ™  π™’π™žπ™Ÿπ™£ π™«π™–π™™π™šπ™§, π™žπ™£ π™«π™šπ™žπ™‘π™žπ™œπ™π™šπ™žπ™™ π™©π™š π™—π™§π™šπ™£π™œπ™šπ™£. π˜Ώπ™–π™©π™―π™šπ™‘π™›π™™π™š π™¬π™–π™©π™šπ™§ π™’π™–π™–π™ π™©π™š 𝙀π™₯ π™™π™–π™©π™―π™šπ™‘π™›π™™π™š π™’π™€π™’π™šπ™£π™© π™šπ™šπ™£ π™šπ™žπ™£π™™ 𝙖𝙖𝙣 π™π™šπ™© π™‘π™šπ™«π™šπ™£ 𝙫𝙖𝙣 π™’π™žπ™Ÿπ™£ π™€π™«π™šπ™§π™œπ™§π™€π™€π™©π™€π™ͺπ™™π™šπ™§π™¨, π™ƒπ™šπ™£π™™π™§π™žπ™  π™ˆπ™šπ™§π™ π™ͺ𝙨 π™†π™§π™–π™—π™—π™š π™šπ™£ π™…π™–π™£π™£π™šπ™©π™Ÿπ™š π™†π™§π™–π™—π™—π™š- π™ƒπ™€π™€π™œπ™šπ™§π™‘π™–π™£π™™. π˜Ώπ™žπ™© π™’π™€π™’π™šπ™£π™© π™ͺπ™žπ™© π™’π™žπ™Ÿπ™£ π™›π™–π™’π™žπ™‘π™žπ™šπ™œπ™šπ™¨π™˜π™π™žπ™šπ™™π™šπ™£π™žπ™¨ - π™šπ™šπ™£ π™™π™–π™œ 𝙫𝙖𝙣 π™‘π™šπ™«π™šπ™£ π™©π™šπ™œπ™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™  𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙀𝙀𝙙 - π™π™šπ™šπ™›π™© π™šπ™§ π™€π™£π™™π™šπ™§ π™–π™£π™™π™šπ™§π™š π™žπ™£ π™œπ™šπ™§π™šπ™¨π™ͺπ™‘π™©π™šπ™šπ™§π™™ 𝙙𝙖𝙩 π™žπ™  π™’π™žπ™Ÿπ™―π™šπ™‘π™› π™žπ™£ 1982 π™’π™šπ™© π™¨π™£π™šπ™‘π™©π™§π™šπ™žπ™£π™«π™–π™–π™§π™© 𝙙𝙀𝙀𝙧 π™π™šπ™© π™œπ™šπ™—π™€π™€π™§π™©π™šπ™ π™–π™£π™–π™–π™‘ π™™π™š π™¬π™šπ™§π™šπ™‘π™™ π™žπ™£ π™¬π™€π™§π™¨π™©π™šπ™‘π™™π™š. 

𝙄𝙠 π™«π™§π™–π™–π™œ π™’π™š π™¬π™šπ™‘ π™šπ™šπ™£π™¨ 𝙖𝙛 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙀𝙒 π™žπ™  𝙯𝙀’𝙣 𝙝𝙖𝙖𝙨𝙩 𝙝𝙖𝙙 𝙀𝙒 π™©π™šπ™§ π™¬π™šπ™§π™šπ™‘π™™ π™©π™š π™ π™€π™’π™šπ™£.  ‘π™’π™žπ™¨π™© π™Ÿπ™š 𝙙𝙖𝙩 𝙒𝙖 π™šπ™žπ™œπ™šπ™£π™‘π™žπ™Ÿπ™  π™œπ™šπ™šπ™£ π™ π™žπ™£π™™π™šπ™§π™šπ™£ π™¬π™žπ™‘π™™π™š?’ π™«π™§π™€π™šπ™œ π™’π™žπ™Ÿπ™£ π™«π™–π™™π™šπ™§ 𝙑𝙖𝙖𝙩𝙨𝙩.

𝙄𝙠 π™¬π™žπ™¨π™© 𝙙𝙖𝙩 π™£π™žπ™šπ™© 𝙯𝙀 𝙙π™ͺπ™žπ™™π™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™  𝙒𝙖𝙖𝙧 π™žπ™  𝙨𝙩𝙀𝙣𝙙 π™šπ™§ 𝙀𝙀𝙠 π™£π™žπ™šπ™© 𝙫𝙖𝙣 π™©π™š π™ π™žπ™Ÿπ™ π™šπ™£. ‘𝙄𝙠 𝙠𝙀𝙣 π™šπ™žπ™œπ™šπ™£π™‘π™žπ™Ÿπ™  π™£π™žπ™šπ™© 𝙫𝙖𝙣 π™Ÿπ™ͺπ™‘π™‘π™žπ™š π™œπ™šπ™£π™žπ™šπ™©π™šπ™£’, π™―π™šπ™ž π™’π™žπ™Ÿπ™£ π™’π™€π™šπ™™π™šπ™§ π™šπ™šπ™£π™¨ π™©π™€π™šπ™£ π™―π™š π™£π™€π™œ π™‘π™šπ™šπ™›π™™π™š. 𝙃𝙖𝙖𝙧 π™¬π™€π™§π™¨π™©π™šπ™‘π™žπ™£π™œ π™’π™šπ™© π™―π™žπ™˜π™π™―π™šπ™‘π™› π™šπ™£ π™’π™šπ™© π™π™šπ™© π™‘π™šπ™«π™šπ™£, π™’π™šπ™© π™£π™–π™’π™š π™žπ™£ π™™π™š π™‘π™–π™–π™©π™¨π™©π™š π™©π™¬π™šπ™š π™Ÿπ™–π™–π™§ 𝙫𝙀𝙀𝙧 𝙝𝙖𝙖𝙧 π™―π™šπ™‘π™›π™œπ™šπ™ π™€π™―π™šπ™£ π™šπ™žπ™£π™™π™š, π™π™šπ™šπ™›π™© π™«π™šπ™šπ™‘ π™žπ™£π™«π™‘π™€π™šπ™™ π™œπ™šπ™π™–π™™ 𝙀π™₯ π™’π™žπ™Ÿπ™£ π™šπ™žπ™œπ™šπ™£ π™‘π™šπ™«π™šπ™£π™¨π™¬π™€π™§π™¨π™©π™šπ™‘π™žπ™£π™œπ™šπ™£. 𝙀𝙣 π™£π™€π™œ π™¨π™©π™šπ™šπ™™π™¨.

Het koude (zee)water heeft voor mijzelf en de mensen met wie ik werk, een helende werking. Wil je hier meer over weten, of over (systemische) fenomenologische? Klik dan op de button en laat je gegevens achter, dan stuur ik je mijn paper toe! 


'Op haar geheel eigen begripvolle en doortastende wijze weet Trudy door te dringen tot de kern waar het om gaat: Jezelf (opnieuw) leren kennen en waarderen!'

Leo Sturm