Geen ander persoon

Kan je vertellen…

 

… hoe de coaching eruit ziet? 

Voorafgaand aan een gesprek weet ik altijd dat ik echt even 1,5 uur aan ‘het werk moet’ maar weet ik ook dat achteraf alles wat speelt in mijn hoofd weer wat meer duidelijk en geordend is. Trudy helpt me om woorden te geven en beter te begrijpen wat er binnen in mij speelt, en dat helpt enorm. Dat geeft achteraf een heel licht gevoel. Misschien voelt het beetje alsof je een sportmassage gaat hebben; je weet dat het werken is en soms zelfs even een beetje pijn kan doen maar dat je daarna zo’n heerlijk licht en soepel gevoel hebt. Onze gesprekken beginnen ontspannen en meestal komen we dan vanzelf op de onderwerpen die ik wil bespreken. Ik hoef dat niet voor te bereiden. Vervolgens pakken we vaak een onderwerp vast wat op dat moment relevant lijkt en duiken hier dieper in. Samen zoeken we naar meer begrip hiervan en delen we zienswijze. Er wordt veel besproken en uiteindelijk neem ik altijd een paar punten mee naar huis waar ik echt weer een tijd verder mee kan.

 

… wat iemand wel en niet kan verwachten? 

Wat je kunt verwachten staat hierboven. Wat je niet kunt verwachten? Ik vind het fijn dat je bij Trudy niet het idee krijgt dat je in een model of theorie moet passen, het gaat over jou. Ook krijg je niet perse allemaal praktische tips mee die je misschien aan de oppervlakte helpen om bijvoorbeeld ander gedrag te laten zien, je leert jezelf kennen (en misschien meer waarderen) en vanuit daar ga je zelf anders om met jezelf, jouw omgeving en misschien zelfs wel leven. Dus jij wordt niet anders, maar je verhoudt je anders ten opzichte van jezelf.

 

… wat jouw opbrengst is?

Rust. Daar heb je soms wel meer dan 1 gesprek voor nodig maar het geeft wel heel veel rust om te weten wie jij bent en hoe je tegen het leven aankijkt (op dat moment)…en hoe dat af kan wijken van anderen. Ik word geen ander persoon, door de gesprekken met Trudy leer ik juist dat ik dat niet wil. Ik wil leren om te zijn wie ik mag zijn en me daarin te verhouden tegenover mijzelf en de wereld.