TruMe

In jou schuilt een verhaal dat grote invloed heeft hoe jij het leven ziet en ervaart en hoe jij betekenis geeft wie jij bent en aan situaties waarin je je begeeft. Sta eens even stil... En kijk eens naar jezelf, naar jouw verhaal. Kan je kijken en erbij blijven?

Dit is de eerste stap in elk traject. 

Zien wat jouw verhaal is. Zonder de druk om het gelijk te moeten veranderen, accepteren, door te moeten, los te moeten laten of een plekje te moeten geven. Dan ontstaat er ruimte. Vertellen, ervaren en waarnemen wat zich dan laat zien en voelen. Vandaar het Matroesjkapoppetje in mijn logo. Wat mag nog gezien worden? Welk verhaal verlangt ernaar verteld worden? Wat staat er nog in de weg? 

Existentiële coaching richt zich specifiek op de fundamenten van het bestaan, op de uitdagingen die daaruit voortkomen en op het welzijn dat gewenst wordt. De vragen die aan bod komen zijn de grote vragen des levens, de 'trage vragen in een snelle wereld'. Het gaat het meer om 'hoe te zijn' dan om 'wat te doen'.

Ik ben Trudy

Als coach begeleid ik jou in jouw proces van bewustwording  zodat jij als individu in jouw systemen sterker wordt en staat op jouw unieke plek.

 

Ik ben van nature niet zo'n helper of redder. Ik ook weet niet waar je naartoe moet in en met je leven. En dat is ook niet nodig. Alle antwoorden zitten in jou. Ik begeleid je op jouw pad door middel van vragen, oefeningen en verhalen. Daarbij loop ik niet voor je maar naast je, beschikbaar en met aandacht.


Hoe ik werk

Je bent waarschijnlijk geneigd om alles wat je niet aanstaat -aan jezelf- uit te sluiten. Er van af te willen. Logisch, maar verre van realistisch en verre van versterkend voor je persoonlijkheid. Je komt er namelijk niet van af, sterker nog: je hebt je lichte en donkere kanten beide nodig om mens te zijn. In het coachtraject is dan ook ruimte om beide onder te loep te nemen en te gebruiken om jezelf opnieuw te leren kennen en van daaruit stappen naar persoonlijke groei.

Meestal veranderen de omstandigheden niet tijdens een coachtraject, maar wel hoe je je ertoe verhoudt. Daar ontstaat kracht en regie om vanuit jouw betekenis jouw authentieke plek in dit leven in te nemen.

'Je essentie zit in je existentie. Kan je dat toelaten, vrijzetten en inzetten in je leven?'

Ontwikkeling vanuit authenticiteit

Bij ontwikkeling vanuit authenticiteit laat iemand zich leiden door wat verschijnt (en daarmee relevant is) ipv een vooraf bedacht of geïdealiseerd zelfbeeld of situatie. Het is niet maakbaar.  Dat begint met de overeenkomst die hij bereid is te sluiten; niet een SMART-doel is het startpunt maar de richting die iemand op wil. Niet de verwachting maar eerder het verlangen. Verlangen boort al iets authentieks/eigens aan. En dat verlangen voelen nodigt uit om te doorvoelen hoe het is als dat niet vervuld is/werd op eerdere momenten in het leven.
Vervolgens is er geen stright-line stappenplan, of al helemaal niet de afhankelijkheid van een coach die dat plan bepaalt.
Iedere sessie neemt zijn eigen thema met zich mee. Wat op dat moment relevant is, is materiaal om te onderzoeken en mee te werken en de persoon neemt hier zelf verantwoordelijkheid voor: hoe ver kan en wil ik hierin (vandaag) gaan.
Als laatste is ontwikkeling vanuit authenticiteit gericht op insluiting en niet op uitsluiting. Dus: ‘ik wil hier vanaf’ is het startpunt voor de vraag: ‘welk deel van jou wordt al zo lang onderdrukt en hoe zou het zijn als dat deel mee mag doen in jouw leven?’
Ik denk dat je authenticiteit toegenomen is als je erkent dat jij als mens bestaat uit verschillende delen; lichte en donker. En dat ze allemaal een belangrijke stem hebben die bijdragen aan je bestaan. Je bestaan ligt in jezelf, niet daarbuiten en voor dat bestaan hoef je niet te werken. Het zit ook niet in alle rollen die je vervult. 

Coachthema's 

Je hebt een keuze te maken 

op het pad van je carrière, in je studiekeuze of in de omgang met mensen.

Je vraagt je regelmatig af: 'is dit het nou...?'

Je bent op zoek naar antwoorden op bepaalde levensvragen, maar komt niet verder dan dat wat je in je hoofd al wist.

Je voelt je soms eenzaam

Je verlangt naar een plek om het te hebben over zaken die elders - om wat voor reden dan ook- onbespreekbaar zijn.

Je wilt jezelf beter leren snappen

Je bent op zoekt naar een 'critical friend', iemand die jou de vragen stelt die je écht verder brengen.


Zo ziet het traject er uit

1. Intake

Live, bij mij op kantoor, telefonisch of via Skype, wat jou het best uitkomt. Tijdens deze kennismaking verkennen we jouw vraag, vertel ik over mijn aanbod en besluiten we of er een wederzijdse klik en vertrouwen  is om samen op pad te gaan.

 

De intake duurt ongeveer 60 minuten

 

2. Toelichting talentmeting

Tijdens deze sessie stellen we een coach-overeenkomst op met jouw persoonlijke doelen. Vervolgens krijg je een toelichting op de talentmeting die je vooraf -online- ingevuld hebt. Dit geeft je inzicht in persoonlijke blauwdruk: je talent en de overtuigingen die jou aansturen. Dit geeft rust, ruimte en energie om nieuwe keuzes te maken die passen bij wie jij bent.

 

Deze sessie duurt ongeveer 90 minuten

3. Traject

Met deze ontdekkingen gaan we het coachtraject in.  Elke sessie pakken we door op de inzichten die jij opdoet en onderzoeken we steeds weer wat echt bij jou past. Je krijgt weer regie op het leven dat je voor ogen hebt. In 5 sessies werken we aan jouw persoonlijke ontwikkeldoelen, evalueren deze en maken waar nodig vervolgafspraken.

 

5 x 90 minuten


Kosten

€ 515,-  ex. btw

 

 • Telefonische intake (15 minuten)
 • Online ACT-meting
 • Persoonlijke rapportage van de uitkomsten
 • Toelichtingssessie (90 minuten)
 • 1x de mogelijkheid voor 10 minuten telefonisch overleg na de sessie

€ 1.995-  ex. btw

 

 • Intake (60 minuten) 
 • Online ACT-meting
 • Persoonlijke rapportage van de uitkomsten
 • Toelichtingssessie (90 minuten)
 • 5 sessies vervolg coaching
 • mogelijkheid voor 10 minuten telefonisch overleg tussen de sessies

€ 320,-  ex. btw

 

 • 1 sessie van 90 minuten 

 

Geschikt voor jou als je het coachtraject hebt doorlopen en komt er iets op je pad, waarbij je één- of tweemalig coaching kan gebruiken. Ook in te zetten voor een losse systeemsessie of sessie  bokscaching.

Wat anderen zeggen