ACT-Young, wat is jouw ambitie?

 

Als je jong bent, ligt de wereld aan je voeten. Je hebt nog alle keuze om te bedenken wat je wilt gaan doen als je later groot bent. Maar vaak ervaren jongeren dat het helemaal niet zo makkelijk is om een goede keuze te maken. Er is zoveel te kiezen, en waar baseer je een keuze op als je nog volop in ontwikkeling bent? Jongeren merken dat er veel zaken spelen waar ze onzeker over zijn, waardoor ze niet durven te kiezen.

Door ACT®-Young leren jongeren (15-24 jaar) al vroeg te reflecteren en worden ze zich bewust van de mogelijkheden en de beslisruimte die ze hebben. De meting resulteert in een loopbaanadvies, en geeft inzicht in de persoonlijke leerstijl; waar haal je je energie uit, hoe neem jij informatie op, hoe neem je beslissingen en hoe richt jij je leven in?

De rapportage is in jongerentaal geschreven en geeft direct handvatten die kunnen worden ingezet bij het vormgeven en uitstippelen van de toekomstmogelijkheden. Door de mentor-rapportage ziet de begeleider welke aanpak bij de jonge medewerker aansluit en hem gelukkig maakt, zodat hij zich succesvol kan ontwikkelen.