Lef

De eerste stap naar verandering is gezet, en dat getuigt van lef. Waarom?  Omdat je niet weet waar deze stap je naartoe gaat brengen. En wie zegt dat dit de juiste stap is?

Naast de gevolgen die jij gaat ondervinden van het proces waar je instapt, zal ook jouw omgeving gaan merken dat jij anders gaat reageren op bepaalde situaties. Je gaat je namelijk bewust worden van jouw wensen, jouwgrenzen en je gaat ontdekken dat er altijd een andere keuze is. Je gaat jezelf misschien wel meer serieus nemen, en daardoor positie innemen, kiezen voor jezelf. 

En dat is ook wennen voor de mensen om je heen. Hoe houd je dan stand? Hoe hou je je nieuw voorgenomen of aangeleerde gedrag vast en hoe communiceer je dit naar je omgeving?

Dit kan een van de hobbels zijn die je op de beklimming van jouw berg tegen komt. Maar je staat er niet alleen voor. Er zullen ook mensen op jouw weg komen die jouw lef zien en dit respecteren, mensen die je steunen, een duwtje in de rug geven, je een stapje verder op je weg brengen.

Koester jouw lef, het helpt je de volgende stap ook te durven zetten!