Grenzen

Grenzen stellen en deze vasthouden... Een pittige klus. Hoe vaak zeg je iets toe wat je eigenlijk niet wilt of kunt doen? Terwijl de ander blij is met je hulp, blijf jezelf achter met een gevoel van frustratie. Als dit vaak gebeurt kun je in problemen komen. Stress, irritatie, een laag zelfbeeld en opgebrand raken, gevolgen van regelmatig onbedoeld 'ja' zegt. Voor een gezonde, evenwichtige levensstijl is het belangrijk duidelijke grenzen te hebben. Een grens is een persoonlijke eigendomslijn die aangeeft voor welke zaken jij verantwoordelijk bent. Grenzen hebben invloed op alle terreinen van je leven:

  • Lichaamsgrenzen helpen je aan te geven wie je mogen aanraken en onder welke omstandigheden zij dit mogen.
  • Mentale grenzen geven je de vrijheid je eigen gedachten en meningen te hebben.
  • Emotionele grenzen helpen je met je eigen emoties om te gaan en los te maken van schadelijke, manipulatieve emoties van anderen.

Aan de slag met jouw grenzen

Tijdens jouw coachingstraject zetten wij sport in om jouw grenzen af te tasten. Je leert jouw grenzen te respecteren en ‘nee’ te zeggen op momenten dat dit nodig is. Je wordt gestimuleerd je eigen behoeftes te (h)erkennen zodat je leert te staan voor wie je bent, wat je wilt en op kunt komen voor je eigen belangen..