e vroeg me na te denken over wat ik geleerd heb en nog wil leren door middel van coaching van Trudy.

Wat mij het vooral heeft geboden: inzicht en bewustwording. Inzicht in mijn krachten, valkuilen en gedrag en waar dit vandaan komt. De act meting en de verdiepingsslag daarin bood mij veel uitkomst. Ik herken patronen bij mezelf, maar ook bij mijn MT-collega’s. Het gevolg is dat zaken op zijn plek vallen en ik mijn strategie daarop kan aanpassen. Ik kan het verklaren, ergens een oorzaak voor vinden en dat helpt mij als persoon (de realist).

Trudy heeft mij geholpen bij deze bewustwording. Vanaf het moment dat ik de ACT meting gedaan heb zijn de radartjes gaan draaien. Samen konden we verklaren wat ik deed en waarom, maar ook wat er binnen de organisatie gebeurde. Ik denk dat ik sindsdien een stuk zelfverzekerder ben geworden en meer van mijn kwaliteiten uitga ten opzichte van toen ik begon. Het heeft als een soort spiegel gewerkt.

 

Binnen Freight Line zijn we niet heel sterk in het nakomen van afspraken, vasthouden aan procedures en de verantwoordelijkheid nemen. Ik kan daar flink last van hebben, en zeker onder druk, in de vorm van schuldgevoel en verantwoordelijkheidsgevoel. Mij bekruipt steeds het gevoel dat we als organisatie (en ook ikzelf) stil staan in ontwikkeling en onvoldoende doorpakken. Het enige wat ik direct kan veranderen is mijn eigen handelen. Mijn kwaliteit is mijn sterke wilskracht, het nemen van initiatieven en het geven van sturing daaraan. Ik leg hierbij echter meer nadruk op mijnzelf waardoor het niet goed in balans is en daar zou ik nog hulp bij kunnen gebruiken van Trudy. Ik denk dat zij mij kan helpen er even boven te gaan staan en te kijken naar nieuwe perspectieven op uitdagingen en mogelijkheden, maar ook in wat ik zou kunnen en willen ontwikkelen als toevoeging voor mezelf en voor FLE voor nu en in de toekomst.