HRM wordt HBM

Wij geloven dat de mens meer is dan zijn uiterlijke gedrag | In zijn werk is de mens geen human resource, maar een human being. Wij begeleiden organisaties die de omslag van HRM naar HBM willen maken. Organisaties die de hele mens willen zien, inclusief dat zijn onbewuste. ‘Human Resource Management’ wordt ‘Human Being Management’. Daarbij maken we gebruik van onze unieke Analytical Competence Tool (ACT).

Natuur als derde laag

HBM gaat over mensen | waarom doen mensen zoals ze doen? Je kunt HBM toepassen bij iedereen en in alle organisaties. Het gaat jou en de organisatie meer slagkracht geven, omdat het de verborgen talenten en aangeleerde belemmeringen van de medewerker zichtbaar maakt. Dat is een schat aan stuurinformatie voor de organisatie, waardoor de medewerker zich werkelijk kan gaan ontwikkelen en groeien naar de rol van intern ondernemer.

De meeste organisaties zijn opgebouwd uit de lagen ‘structuur’ en ‘cultuur’ | Daar voegt HBM een derde laag aan toe: ‘natuur’. Deze onderliggende laag staat voor de kanten van zowel mens als organisatie waarvan niemand zich bewust is, zoals verborgen talenten en drijfveren van medewerkers. Door aandacht te besteden aan de laag ‘natuur’ verandert een bevel in commitment, wordt een oplossing een criterium en groeit autoritaire macht uit tot strategische kracht. Wat de omslag naar HBM oplevert? Gelukkige mensen in succesvolle organisaties!

Wil je meer weten over hoe HBM mensen stimuleert om eigen verantwoordelijkheid te nemen?  Download dan gratis het e-book of lees de volledige beschrijving van Human Being Management of Zelfbewust Leiderschap. Geschreven door Ed Baas, de grondlegger en founder van HBM & ACT. 

 

 

Bovenstaande tekst is eigendom van myHBMcenter