Keuzes

Keuzes zijn verwarrend, als je kiest, volgt er een consequentie. Want als je kiest voor het één, moet je het ander laten liggen. En wat mis je dan?

En als ik kies ik voor mezelf, doe ik dan de ander niet tekort? Veel mensen denken dat voor jezelf kiezen egoïstisch is. Dat is niet zo. 
Dicht bij jezelf blijven heeft niets met egoïsme te maken, maar alles meteen gezond zelfbeeld. Je hebt niets te winnen door jezelf te verliezen.
Je kunt anderen niet echt helpen als je jezelf niet helpt. Sterker nog: Je kunt anderen beter helpen als je dicht bij jezelf blijft. Door niet te kiezen voor wat jij belangrijk vindt, word je in alle opzichten zwakker. Vaak doen je dat om de buitenwereld tevreden te houden.

Aan de slag met jouw keuzes

Tijdens het coachingstraject leer je keuzes te maken vanuit jouw identiteit en overtuigingen . Niet alleen jij, maar ook jouw omgeving zal hiervan de consequenties ondervinden. Reacties hierop zullen niet alleen positief zijn. waar je eerst een keuze maakte in het voordeel van de ander, mag je nu keuzen maken in jouw voordeel, die passen bij jouw behoeftes, jouw geluk en harstverlangen. In dit proces wordt je gestimuleerd trouw te blijven aan jezelf, positie in te nemen voor dat wat voor jou belangrijk is.